Як залучити клієнтів з інтернету до спа-салону: 5 ефективних способів

Views 3072

Мабуть, одним із головних завдань у спа-салоні є пошук нових клієнтів. Безліч керівників у б’юті-бізнесі регулярно ламають голову над тим, як зробити так, щоб розклад було заповнено на тижні вперед, а сам заклад приносив прибуток.

 

Існує безліч способів розкрутити спа-салон як онлайн, так і офлайн. Однак інтернет допомагає охопити найбільшу кількість потенційних клієнтів. У цій статті ми розглянемо основні способи, як залучити клієнтів до спа-салону в інтернеті.

 

Все починається з аналізу цільової аудиторії

 

 

Цільова аудиторія — це група людей зі схожими потребами та інтересами, які може задовольнити ваша компанія.

 

Щоб не зливати бюджет на неефективну рекламу, проаналізуйте цільову аудиторію перед запуском будь-яких маркетингових активностей. Немає універсальної реклами, яка сподобається будь-якій аудиторії — у різних людей різні проблеми й ваш продукт може вирішувати їх по-різному.

 

Вам потрібно з’ясувати, хто ваші клієнти:

 

  •     хто входить у вашу цільову аудиторію (ЦА),
  •     які їх переваги,
  •     середній вік,
  •     рівень прибутку,
  •     сімейний стан,
  •     інтереси,
  •     які проблеми їх турбують.

 

Чим докладніше буде портрет вашого потенційного клієнта, тим точніше ви зможете продемонструвати своєю рекламою, що саме ваш спа-салон закриє всі його потреби.

 

Наступний крок після аналізу цільової аудиторії — протестуйте всі доступні методи залучення клієнтів та виберіть найефективніші.

 

Власний сайт

 

 

В епоху соціальних мереж багато хто відмовляється від веб-сайту, однак, це неправильно. Сайт все ще залишається найзручнішим способом просувати свої послуги в інтернеті. Інтуїтивно зрозумілий, розроблений відповідно до специфіки вашого спа-салону, сайт допоможе вашим клієнтам швидко ознайомитися з усіма перевагами та записатися.

 

Ви можете звернутися в агентство або створити сайт самостійно за допомогою спеціальних конструкторів. Наприклад, Тільда. 

 

Простежте, щоб сайт був зручним для клієнтів. Повільний час завантаження, несумісність з мобільними пристроями, застарілі візуальні ефекти — ці пункти можуть коштувати вам безліч візитів, що не відбулися.

 

Просувайте сайт за допомогою реклами, а також завдяки пошуковій оптимізації. На прикладі: ви маєте в текстовому наповненні сайту ключові слова, такі як «спа-салон Києві». Пошукові машини враховують це та видають ваш сайт у результатах пошуку за цими словами. Використовувати СЕО потрібно правильно, тож краще звернутися до фахівців.

 

Соціальні мережі

 

 

Упорядкуйте свої соцмережі, насамперед — Фейсбук та Інстаграм. Обов’язково перейдіть на бізнес-профіль — так ви зможете відстежувати статистику і налаштовувати рекламу.

 

Щоб ваші соціальні мережі наводили клієнтів, намагайтеся дотримуватись кількох правил:

 

  •     заповніть шапку профілю ключовою інформацією про вас, налаштуйте кнопку онлайн-запису. В Інстаграмі розміщуйте посилання на онлайн-запис або на сайт у шапку — це єдине місце, на яке можна натиснути та перейти прямо на сторінку.
  •     Переконайтеся, що відвідувачам сторінки легко знайти прайс, перелік послуг, розташування та інші важливі дані.
  •     Регулярно оновлюйте контент. Слідкуйте за якістю візуалу — гарна картинка продає краще.
  •     Проконтролюйте, щоб клієнтам відповідали у коментарях та особистих повідомленнях — записатися до вас має бути зручно.

 

Використовуючи Інстаграм та Фейсбук, також зверніть увагу на ТікТок – соціальну мережу з короткими відеороликами. Вона зараз тільки набирає обертів і може показувати ваш контент безлічі людей, якщо він цікавий. Тому є можливість швидко та безкоштовно розкрутити спа-салон.

 

Контекстна реклама

 

 

Простіше продати послугу тому, хто вже у ній зацікавлений. А сильніше зацікавлений у відвідуванні спа-салону, ніж людина, яка вже шукає в Гуглі «спа Київ за містом»?

 

Коли ви просуваєте свій спа-салон за допомогою Google Реклами, ви показуєте її тим людям, які вже шукають ці послуги у вашому районі. Це означає, що вони вже мають намір забронювати місце, вони просто вибирають де саме. Перше, що людина бачить при пошуку — це оплачена реклама та карти (саме тому не забудьте також розмістити свій салон на Google Картах!). Скажімо відразу, самостійно налаштувати рекламу в пошукових системах нефахівцеві досить складно і не особливо результативно, тому радимо звернутися до професіоналів.

 

Таргетована реклама

 

 

Якщо контекстна реклама показується користувачам тоді, коли вони набирають відповідний запит у пошуковій системі, то таргетовану рекламу користувачі бачать, коли просто гортають стрічку чи історії в соціальних мережах.

 

Target в перекладі з англійської означає «ціль». Таким чином, таргетована реклама — це показ реклами аудиторії, яка з високим ступенем ймовірності цікавиться товаром чи послугою.

 

Соціальні мережі збирають інформацію про інтереси, переваги, місцеперебування та інші особливості своїх користувачів. Тому при настроюванні реклами вам достатньо вказати особливості саме вашої аудиторії (не дарма ми її аналізували та визначали портрет користувача!) та запустити унікальні пропозиції, які зацікавлять потенційних клієнтів.

Ви можете звернутися до фахівців, або спробувати налаштувати рекламу самостійно — Фейсбук надає безкоштовні відеоуроки.

 

Сайти-агрегатори

 

 

Один із дієвих способів отримати нових клієнтів — розмістити інформацію про спа-салон на сайтах-агрегаторах. Наприклад: barb.ua, myBeauty, Relax.ua, та інших подібних майданчиках.  

 

Агрегатор збирає та розміщує на одному майданчику пропозиції від різних салонів, косметологій, барбер-шопів, спа-салонів та інших закладів із б’юті-сфери. Клієнту достатньо налаштувати фільтри та вибрати відповідний заклад – це можете бути ви! 

 

Як це працює?

 

  1. Ви укладаєте договір із сайтом-агрегатором
  2. Передаєте інформацію про майстрів, прайс послуг, графік роботи.
  3. Ви отримуєте нових клієнтів із порталу.
  4. Сервіс отримує комісію за досконалий запис.

 

Щоб отримувати більше клієнтів у такий спосіб, заповніть інформацію про салон та майстрів, включаючи фотографії — наш досвід показує, що клієнти охочіше записуються до майстра, якщо бачать його фото.

 

Офлайн-методи

 

 

У цій статті ми сконцентрувалися на онлайн-методах залучення клієнта до спа-салону, однак, ви можете сміливо комбінувати їх з офлайн-методами, наприклад:

 

  •     банери,
  •     флаєри,
  •     сітілайти,
  •     реферальні програми та інші.

 

Як зрозуміти, чи використовувати рекламний канал далі?

 

 

Трапляється, що рекламний канал приносить менше клієнтів, ніж ви витрачаєте на рекламу. Саме тому важливо відстежувати результативність джерел залучення та відсівати неефективні.

 

Збирати та обробляти цю інформацію допоможе СRM-система. Програма для автоматизації бьюті-бізнесу. Beauty Pro CRM розроблена з урахуванням потреб спа-салону та, крім інших функцій, допомагає легко аналізувати ефективність рекламних кампаній та вибирати найбільш відповідні канали залучення. Отже, економить ваші кошти на непотрібну рекламу.

 

Автор: Алина Притыкина

Создатель и руководитель Академии Beauty Pro СRM. Обучила автоматизации процессов более 500 сотрудников салонов красоты. 4 года в бизнес-консалтинге. Копирайтер в проекте Beauty Pro CRM.


Похожие статьи: