Просування салону краси в Інстаграмі. Ефективні методи розкрутки для початківців

Views 9440

Розкрутка салону краси в Інстаграмі — одна з основних складових SMM-стратегії та ефективний спосіб просування салонів краси в інтернет.

 

Деякі маленькі кабінети ведуть спілкування з клієнтами тільки через цю соціальну мережу, не користуючись іншими рекламними каналами. А для великих салонів професійно зроблений акаунт Інстаграм просто необхідний: саме тут можна презентувати салон з найпривабливішої сторони. Причому це стосується навіть тих послуг, які складно показати красиво — наприклад, чистку шкіри обличчя або інтимну епіляцію.

 

У цій статті ми розглянемо, як правильно запустити, оформити, а також вести та просувати Інстаграм для б’юті-бізнесу, щоб отримати потік нових клієнтів і зростання числа постійних.

 

Як правильно оформити Інстаграм-акаунт для салону краси?

 

 

Правильно оформлений акаунт — необхідний фундамент для розкручування в Інстаграм салону краси. Продумана візуальна частина і грамотний опис послуг допомагають залучати клієнтів і полегшити пошук. Розглянемо покрокові рекомендації з чого почати.

 

  1. Створіть бізнес-акаунт, щоб мати можливість надалі запускати рекламні кампанії та відстежувати статистику.
  2. Придумайте відповідну назву. Правильний неймінг необхідний: в ідеалі назва облікового запису має збігатися з назвою вашого салону. Якщо раптом ім’я вже зайнято, шукайте максимально близьке до нього або постарайтеся зобразити напрямок послуг, щоб потенційні клієнти вас легко знайшли.
  3. В даних профілю вкажіть: контакти, час роботи, короткий список послуг.
  4. Напишіть коротку, але зрозумілу біографію. Найважливіше, що потрібно включити у свою біографію — пояснення, на чому спеціалізується ваш салон і чим ви можете бути корисні клієнтам.
  5. Додайте посилання на онлайн-запис.
  6. Підберіть осмислений аватар. Це може бути логотип вашого салону, фото атрибута з лого, фото майстра в формі, і т.д. Картинка також повинна зображати суть акаунта.
  7. Продумайте візуальний стиль профілю. Фото на аватарі, в шапці профілю і на сторінці повинні бути в подібній колірній гамі та в схожому стилі. Ідеально, щоб все було оформлено в вашому фірмовому стилі.
  8. Єдиний стиль збережених сторіз. Сторіз — один з найпопулярніших інструментів в Інстаграм, прикріплені в шапці профілю обов’язково повинні виглядати гармонійно з основним візуалом і містити текст, що читається.

 

Далі розглянемо що необхідно розміщувати в стрічці профілю та яких рекомендацій по стилю дотримуватися.

 

Який контент розміщувати в Інстаграм?

 

 

Контент в перекладі з англійської — «зміст». Це все те, що ви викладаєте в акаунті Інстаграм: фотографії салону, повідомлення про нові послуги, акції та знижки, відгуки клієнтів і інша інформація.

 

Перші 10-15 фотографій, які ви додасте в акаунт, можуть показувати:

  •   інтер’єр;
  •   район, де розташований салон;
  •   фото майстрів;
  •   інші особливості роботи салону.

 

Важливо: фотографії повинні «радувати око». Постарайтеся показати салон з кращого боку, виберіть найкрасивіші та стильні знімки, щоб клієнтам хотілося прийти до вас.

 

Рекомендації по стилю публікацій

 

Основний принцип стилістики контенту — розміщення лише якісних фотографій, відповідних тематиці. Це можуть бути як зображення з фотостоків, так і фото ваших клієнтів з їх згоди.

 

Гарну картинку можна отримати навіть за допомогою смартфона, головне — освітлення. Використовуйте денне освітлення або придбайте кільцеве світло для смартфонів і розмістіть фотозону в салоні. Задоволені клієнти можуть робити Селфі на тлі вашого логотипу або ви можете пропонувати сфотографувати їх.

 

Головне, стежте, щоб стиль публікацій був однорідним: колірна гамма, підписи, і т.д.

 

Контент-план

 

Якісний, оригінальний і цікавий для цільової аудиторії контент — цар і бог просування в Інстаграм, але не менш важлива системність. Ідеї ​​«зіркових постів» приходять не завжди, а користувачі звикають бачити ваші оновлення в певний час. Отже, необхідний план.

 

Контент-план для салону краси в Інстаграм може включати:

 

  •   Фотографії. Бажано — фото самого салону, майстрів, вдалих робіт (за згодою клієнтів). Але можна використовувати й інші зображення, якщо їх супроводжує цікавий текст.
  •   Записи. Повідомлення про нові послуги, події з життя салону, акціях.
  •   Instagram Stories. Коротенькі відео довжиною по 10-15 секунд.
  •   Відео. Сервіс IGTV дозволяє завантажувати вертикальні відео довжиною до години.

 

В ідеалі розміщувати 1-2 пости в день і до 10 сторіз, довші відео IGTV можна постити раз на тиждень. Розглянемо які посади підходять найкраще для просування вашого салону краси в Інстаграм.

 

Ідеї ​​постів для Інстаграму салону краси

 

  •   Фото «до і після». Такий контент «замість тисячі слів» найкраще допомагає візуалізувати професіоналізм ваших майстрів. Для того, щоб клієнти були впевнені в оригінальності фото, можна попросити клієнтів тегнути їх в публікації.
  •   Розповідь про процедури. Щоб зацікавити клієнта в послузі, можна написати детальний пост про її користь, склад косметики, використовуваної в процедурі, про популярність у світі, і т.д.
  •   Поради по догляду. Розміщуйте не тільки явно рекламну інформацію, але і просто корисну для клієнтів в повсякденному житті. Таким чином, ваші читачі частіше будуть заглядати в профіль салону.
  •   Фото майстрів за роботою. Підвищує довіру, показує приємну і красиву обставу в салоні, демонструє задоволених клієнтів в процесі.
  •   Біографія майстрів. Іноді можна розміщувати історію ваших майстрів: кваліфікацію, досвід роботи, на чому спеціалізуються, і т.д. Віртуально познайомившись з фахівцем, : клієнти підуть до нього набагато охочіше.
  •   Відгуки. Збирайте відгуки та розміщуйте їх в сторіз, які можна зберегти в профілі в однойменному розділі.
  •   Інформації про акції. Викладайте фото, сторіз або короткі відео з розповіддю про поточні акції та знижки в салоні.

 

Тепер, коли у вас є грамотно складений профіль і розроблений стиль оформлення корисного контенту, потрібно подбати про залучення аудиторії.

 

Як залучити клієнтів в салон краси через Інстаграм?

 

 

  1. Підписуйтесь на профілі потенційних клієнтів, щоб підписувалися у відповідь на ваш акаунт. Шукати вашу цільову аудиторію можна як в профілях конкурентів, так і за допомогою вбудованого пошуку по інтересах, хештегам і геолокації.

 

  1. Для прискорення процесу можна скористатися інструментами, які забезпечать массфоловінг, масслайкінг і масслукінг.  

 

  1. Взаємодійте з іншими профілями. Просто подружитися акаунтами недостатньо для розкрутки профілю. З передплатниками треба спілкуватися, відповідати на їх повідомлення і коментарі, по можливості коментувати їхні пости. Це створює імідж салону, підвищує лояльність клієнтів, що існують, збільшує число «перетинання» з іншими.

 

  1. Показуйте фото своїх клієнтів. Розміщуйте і відзначайте клієнтів в сторіз і на фото салону, а також просіть їх вказувати ваш салон в геолокації або в тегах. Реальні акаунти завжди підвищують довіру і передплатники з їх профілів можуть перейти до вас.

 

  1. Відзначайте геолокацію. Найчастіше потенційні клієнти шукають салон поруч і можуть зацікавитися вами через зручності розміщення.

 

  1. Проведіть Giveaway. Це відмінний спосіб залучити аудиторію та отримати безліч безплатних репостів, лайків та підписок.

 

Описаних кроків достатньо для базового залучення передплатників. Розглянемо стратегію просування та розкрутки Інстаграм салону краси на ширшу аудиторію.

 

Як правильно просувати салон краси в Інстаграм?

 

 

Для розкрутки профілю в Інстаграм можна скористатися як безплатними фішками, так і платними рекламними кампаніями. Розглянемо різні підходи.

 

Хештеги в Інстаграм

 

У інстаграмі необхідно грамотно користуватися хештегами, які допомагають користувачам знаходити записи за своїми інтересами. Це ключові слова, кожне з яких починається з символу #. Кликнувши по хештегу в одному записі, можна побачити всі пости, в яких проставлено такий же хештег. Наприклад, #hairstyle.

 

Хештеги для салону краси, які ви будете використовувати у своїх записах, повинні включати як популярні, розкручені (їх можна підглянути у конкурентів або через сервіси статистики) так і унікальні, придумані спеціально для вашого салону. Через популярні хештеги акаунт салону будуть знаходити нові клієнти, а унікальні допоможуть не втратити саме ваші записи в “морі” Інстаграму.

 

Розкрутка Інстаграм через кнопку «Просувати»

 

Можна також просувати акаунт Інстаграм за допомогою платної реклами. У рекламних кампаній в Інстаграм є три незаперечних переваги, а саме: широке охоплення, високий показник відгуків і порівняно невисока вартість реклами.

 

Інстаграм спочатку створювався для мобільних платформ, його зручно переглядати з телефону, тому рекламні кампанії відмінно втягують любителів мобільних пристроїв.

 

Вам достатньо додати нову публікацію і почати промоушн її натисканням однієї кнопки «Просувати». Далі ви вибираєте параметри цільової аудиторії та вказуєте бюджет. Починати можна з самого мінімального, обмежень немає. Готово!

 

Вимоги до промо-публікацій можна подивитися в офіційній довідці Інстаграм. Рекомендуємо починати з невеликого бюджету і збільшувати його за підсумками кампанії.

 

Таргетована реклама в рекламному кабінеті Фейсбук

 

За допомогою рекламного кабінету Фейсбук можна зробити точне налаштування реклами на потрібну цільову аудиторію й отримати потік нових клієнтів. Тут ви можете вказати більш гнучкі параметри цільової аудиторії, вибрати розклад показу реклами та інші фішки.

 

На відміну від просування кнопкою «Просувати» Instagram такий рекламний запис не потрібно публікувати у своєму акаунті. Це зручно тим, що можна створити різні пости для різних сегментів вашої цільової аудиторії. Тобто такий вид реклами більш ефективний, проте в ньому непросто розібратися. Рекомендуємо найняти фахівців, які допоможуть вам все правильно налаштувати.

 

Співпраця з відомими блогерами

 

Дана стратегія може бути дуже ефективною для просування, головне виберіть відповідні профілі для співпраці. Це повинні бути акаунти, популярні в вашому регіоні, причому радимо звертати увагу не тільки на цифри, а й на якість передплатників. Аудиторія інфлуенсера повинна хоча б трохи перегукуватися з вашими інтересами.

 

Можна замовити рекламу у різних блогерів з декількома тисячами передплатників або в одного мільйонника. Плата за рекламу може бути як грошової, так і взаємовигідним обміном.

 

Рекомендуємо також подивитися відео про принципи розкрутки Інстаграм для салону краси.

https://www.youtube.com/watch?v=LxYuPJHUkmU

 

Отже, розкрутка Інстаграм-акаунта салону краси вимагає систематичності та продуманого підходу. Коли ви освоїте основні принципи просування в Інстаграм, ви оціните цю соціальну мережу з достойністю. Де, як не в Інстаграм, можна красиво продемонструвати ваш салон, кращі роботи, навички майстрів?

 

Головне, не забудьте, що основна мета акаунта — приводити клієнтів. Так що відразу озбройтеся інструментом, який дозволить підрахувати ефективність Інстаграм-акаунта, а також інших рекламних каналів. У цьому вам допоможе Beauty Pro.

 

Beauty Pro — це багатофункціональна CRM-система, в якій можна вести облік клієнтів, аналізувати рекламні канали, вести електронний журнал запису, розраховувати зарплату персоналу, — словом, швидко і без помилок вести повний облік роботи салону краси. Завантажте безплатну демоверсію програми, щоб оцінити її переваги.

 


Похожие статьи: