IP-телефонія з Beauty Pro. Збільште продажі та підвищить якість сервісу у своєму салоні

Views 4412

Ми вже говорили про те, чому салони краси втрачають клієнтів. Серед найпопулярніших причин: 

  •   Якість сервісу. Адміністратори не вміють спілкуватися телефоном, і клієнти, зателефонувавши, вирішують не приходити (а значить, гроші на рекламу витрачені даремно). За нашими спостереженнями, це актуально для дуже багатьох салонів, а керівники про це навіть не здогадуються, поки не візьмуть процес під свій контроль.

 

  •   Пропущені або загублені телефонні дзвінки. Клієнт може зателефонувати в неробочий час; адміністратор може якраз відійти від стійки; клієнту можуть забути зателефонувати в призначений час … І так поступово салон втрачає все більше клієнтів, які могли прийти не один раз.

 

  •   Відсутність зворотного зв’язку від клієнтів. Сподобався візит або не сподобався, прийде клієнт до вас ще раз чи ні — цю інформацію можна і потрібно використовувати для поліпшення процесів в салоні та, як наслідок, підвищення продажів. Багато клієнтів із задоволенням поділяться своєю думкою, потрібно тільки запитати.

 

  •   Не зберігається історія спілкування з клієнтами. Якщо виникає спірна ситуація або просто потрібно освіжити в пам’яті минуле спілкування з клієнтом, дуже  б сталася в пригоді можливість записувати дзвінки. Інакше можуть виникати конфлікти або, як мінімум, знижується якість обслуговування. 

 

  •   Не відстежується статистика дзвінків. Скільки за день було вхідних / вихідних дзвінків? Скільки з цих дзвінків закінчилися відмовою, а скільки — записом клієнта? Як швидко адміністратори відповідають на дзвінки? Часто навіть при поверхневій перевірці виявляється, що ефективність дзвінків можна і потрібно підвищувати.  

  Всі ці проблеми легко вирішити, під’єднавши IP-телефонію для організації процесів, пов’язаних з телефонними дзвінками, і під’єднавши її до своєї CRM-системі. А тепер — послідовно. 

 

Що таке IP-телефонія?

 

    

IP-телефонія (також: хмарна АТС) — це віртуальна телефонна станція, через яку можна приєднати робочі міські або мобільні номери. Фактично, це звичайнісінька АТС, тільки реалізована на більш сучасні технології. Щоб під’єднатися до IP-телефонії, потрібно мати обладнання для здійснення дзвінків (комп’ютери, мобільні або стаціонарні IP-телефони), а також стабільний інтернет зі швидкістю 1 Мбіт / с або вище. 

 

Які переваги дає IP-телефонія?

  

 

  •   Всі записи розмов автоматично зберігаються в вашому акаунті IP-телефонії. Відмінна можливість для поліпшення якості сервісу. Тільки уявіть, що ви в будь-який момент можете прослухати будь-яку розмову з клієнтом. Звичайно, ви навряд чи станете прослуховувати всі дзвінки поспіль, але час від часу перевіряти якість роботи адміністраторів і давати рекомендації — це необхідність.

 

  •   Можна поставити фірмове голосове привітання. Поки клієнт чекає на лінії, можна привітати його і розповісти про нові або акційні послуги салону. Це допоможе вам сформувати більш серйозний імідж і в якості додаткового бонусу надасть додатковий (і безплатний) майданчик для реклами окремих послуг.

 

  •   Можна працювати з пропущеними та втраченими дзвінками. Іноді клієнти дзвонять в неробочий час, іноді лінія буває зайнята або адміністратор просто не встигає взяти телефон. У звичайній ситуації частина дзвінків може втрачатися, а з IP-телефонією, яка зберігає всю історію, це виключено. Адміністратор може передзвонювати клієнтам за списком і записувати охочих на процедури в салоні.

 

  •   Можна встановити на сайт функцію «зворотний дзвінок». Напевно ви зустрічали це на сайтах різних компаній. Клієнт залишає свій номер і йому тут же надходить автоматичний дзвінок від салону. Таким чином, ви отримуєте новий метод залучення клієнтів через сайт.

 

  •   Можна отримувати зворотний зв’язок «з перших рук». Попросіть адміністраторів, коли вони телефонують клієнтам для запису на наступну процедуру, відразу ж збирати відгуки про минулий візит: чи сподобалася якість послуги, чи сподобався майстер, чи сподобалося обслуговування в салоні. З IP-телефонією можна прослуховувати дзвінки й, таким чином, отримувати відгуки безпосередньо від клієнтів.

 

  •   Можна під’єднати кілька номерів до одного телефонного апарату. Якщо у вас салон масштабом трохи менше і нема потреби наймати кількох адміністраторів, все одно салону потрібні кілька номерів з різними мобільними операторами. Зазвичай просто купують кілька телефонів і ставлять різні картки, але це незручно і деякі дзвінки губляться. З IP-телефонією можна об’єднати всі номери вашого салону краси на одному телефоні.

 

  •   Можна налаштувати АТС «під себе». IP-телефонія — це програмне забезпечення. А значить, ви можете налаштовувати його так, як вам зручно. Наприклад, можна налаштувати час роботи, голосові вітання (різні в робочий чи неробочий час), переадресацію викликів (наприклад, якщо перший номер зайнятий) прийняття або здійснення дзвінків на різні номери: залежно від оператора зв’язку), і так далі.

  А ще IP-телефонію можна інтегрувати з іншими програмами та виводити спілкування з клієнтами на якісно новий рівень. 

 

Інтеграція IP-телефонії з Beauty Pro

  

 

  Система Beauty Pro розроблена для того, щоб зробити управління б’юті-бізнесом  простішим і ефективним. Звичайно ж, ми не могли обійти стороною такий важливий аспект як телефонні дзвінки. 

  •   При вхідному дзвінку відразу відкривається картка клієнта. Ви бачите всі необхідні дані: ім’я клієнта, історію візитів і покупок, переваги щодо процедур / матеріалів  / майстрів і так далі. Ви можете приємно здивувати клієнта рівнем обслуговування і скоротити час на запис клієнта.

 

  •   Здійснювати дзвінки клієнтам можна в один клік : просто натисніть на кнопку в інтерфейсі Beauty Pro. Це значно заощаджує час адміністратора, особливо коли він телефонує клієнтам за списком (наприклад, тим, хто давно не відвідував ваш салон).

 

  •   Історія здійснених дзвінків зберігається в картках клієнтів і у звітах. Це дозволяє швидко знайти інформацію про дзвінки та використовувати її при наступному спілкуванні з клієнтом. Таким чином, адміністратор буде знати, коли була остання розмова, і зможе прослухати запис, щоб освіжити в пам’яті деталі.

 

  •   Можна планувати завдання адміністраторам через CRM-модуль. Beauty Pro дозволяє розділити базу клієнтів між різними адміністраторами, ставити завдання на дзвінки клієнтам і відзначати результати здійснених дзвінків. А ви як керівник можете час від часу переглядати історію на предмет того чи виконують адміністратори ваші доручення. 

 

Що це змінює?

  

 

  Якщо ви використовуєте IP-телефонію в інтеграції з Beauty Pro, ви отримуєте рівно дві важливі речі: 

  •   Зростання якості сервісу. Як було сказано вище, ви можете впроваджувати нові стандарти та контролювати дзвінки по запису. А тепер уявіть собі: клієнт дзвонить в ваш салон, а адміністратор відразу ж звертається до нього на ім’я, «пам’ятає» все, що стосується минулих записів і пропонує саме те, що цікаво цьому клієнтові. Це підніме ваш салон на кілька сходинок за якістю сервісу, в порівнянні з більшістю конкурентів.

 

  •   Зростання продажів. По-перше, це прямий наслідок підвищення якості обслуговування. По-друге, це відкриває нові перспективи для впровадження технік до продажу. Коли адміністратор бачить історію візитів і переваги клієнтів, він може запропонувати додаткові послуги, які підходять цьому клієнтові, і збільшити суму чека.

  Щоб дізнатися більше про те, як використовувати IP-телефонію разом з Beauty Pro в вашому салоні, запишіться на безплатну консультацію у наших експертів. Ми відповімо на всі ваші запитання: 


Похожие статьи: