Креативні ідеї для салону краси. 10 фішок для розвитку вашого бізнесу

Views 15848

Найчастіше ми так зайняті вирішенням поточних завдань (проблемний клієнт, конфлікт в колективі, пошук нових постачальників або розв’язання питань в інстанціях), що не залишається часу на планування розвитку. Однак, навіть в разі стабільної роботи салону, можна використовувати нові ідеї для салону краси, щоб задати ще “більше вищу планку” і вийти на новий виток.

 

Які існують фішки салону краси для залучення клієнтів ? Чи можливо застосувати до вашого бізнесу нові фішки салонів краси з-за кордону? Як ефективно прокачати ваш б’юті-бізнес, використовуючи маркетингові ідеї для салону краси? У цій статті ми розглянемо маркетингові фішки в салоні краси, які допоможуть залучити клієнтів і підвищити прибуток.

 

Також рекомендуємо прочитати статтю “Автоматизація збору відгуків: як салону краси не втрачати клієнтів?”

 

Цікаві ідеї для салону краси

 

Ідея № 1: Фотозона в салоні краси

 

 

  • Встановіть мініфотостудію прямо в салоні

 

Ідеї ​​оформлення салону краси під фотостудію або фотозону є відмінним способом прокачати ваш салон. Головне, необхідно дієво добре освітлення. Це не тільки створює настрій, але і допоможе зробити гарні фотографії. Задоволені клієнти з радістю будуть викладати такі фото в соцмережах. А що може бути кращою рекламою?

 

  • Зробіть місце для селфі

 

Не секрет, що у багатьох людей все життя відбувається в соцмережах. Нехай ваші клієнти роблять гарні селфі на спеціальному тлі та викладають їх в інстаграм. На тлі може бути нанесений логотип вашого салону. Придумайте хештег, який буде асоціюватися з вашим салоном, влаштовуйте розіграші для клієнтів. Не забудьте створити геолокацію вашого салону, щоб клієнти могли легко відзначати, що фотографія зроблена саме у вас.

 

  • Співпрацюйте з місцевими професійними фотографами

 

Найняти професійного фотографа — це не обов’язково,- дуже витратний захід. Можна домовитися про взаємний піар чи запропонувати клієнтам професійну зйомку в фотозоні як додаткову послугу. Також, фотосесія може бути бонусом для постійних клієнтів або сюрпризом на заході в вашому салоні.

 

Ідея №2: SMS-повідомлення для отримання відгуків

 

 

Відгуки — це самий перевірений і робочий спосіб вселити довіру людям, які шукають інформацію про вас в Інтернеті. Важливі відгуки на різноманітних платформах, в тому ж Instagram, Faceebok або в Google. Наприклад, при великій кількості позитивних відгуків ваш салон з’являється в рекомендаціях Карт Google як надійний і якісний локальний бізнес.

 

Гарним способом отримання відгуків може бути відправлення автоматичного і персоналізованого sms повідомлення клієнту. Такий варіант можна робити вручну або автоматизувати за допомогою системи для управління та автоматизації салону краси Beauty Pro CRM.

 

Детальніше про автоматизацію збору відгуків читайте в статті “Автоматизація збору відгуків: як салону краси не втрачати клієнтів?”

 

Ідея №3: Додаткові продажі в салоні

 

 

Додатковий продаж (до продаж)— це пропозиція до основної послуги, яка буде цікавою для клієнта і збільшить середній чек салону.

 

Наприклад, клієнтові, який записався на стрижку, можна запропонувати також лікування волосся та вечірнє укладання. Або при замовленні масажу додатково пропонувати обгортання.

 

Головне — до продаж повинен бути ненав’язливим, і тоді ця техніка допоможе вам одночасно збільшити обсяг продаж  і підвищити лояльність клієнтів.

 

Ідея № 4: Співпраця з лідерами думок в Instagram

 

 

І знову повернемося до питання впливу соцмереж. На сьогодні це найбільш ефективний рекламний майданчик. Нова та найсучасніша фішка для залучення клієнтів в салон краси у всьому світі — співпраця з блогерами. Грамотна і чесна реклама серед популярних лідерів думок або послів бренду обов’язково приверне увагу до вашого бізнесу.

 

Для правильної реклами в Instagram зробіть наступні кроки:

 

  •   Зберіть список лідерів думок: хто найпопулярніші блогери в вашому регіоні? Для пошуку людей можна скористатися спеціальним сервісом Publicfast. 

 

  •   Проведіть дослідження про кожну людину зі списку. Переконайтеся, що ця людина і його аудиторія відповідає вашій ідеальній цільовій аудиторії.

 

  •   Зв’яжіться з ним. Запропонуйте взаємовигідну рекламну співпрацю або спонсорство.

 

  •   Запропонуйте, але не нав’язуйте блогеру кілька сценаріїв, які допоможуть гармонійно вписати товар в його контент. Надайте блогерам свободу творчості, вони знають як саме привернути свою аудиторію!

 

Співпраця з лідерами думок може принести безліч клієнтів, якщо робити це грамотно і регулярно.

 

Ідея № 5: Промоушен, пов’язаний зі святами

 

 

Подумайте про сезонні акції або майбутні свята.

 

Проявляйте креатив: наприклад, крім очевидних Дня святого Валентина, Дня матері та Новорічних свят, відсвяткуйте в салоні 4 червня — Всесвітній День блондинок та зробіть знижку блондинкам на фарбування або укладання. Або 26 червня — День перукаря,- зробіть знижки на процедури по догляду за волоссям, оскільки для гарного майстра свято — це бачити своїх клієнтів красивими та щасливими!

 

Впровадити систему поздоровлень клієнтів з Днем народження або іменинами, розсилайте в цей день вітальні листівки та дисконтні купони, запропонуйте безкоштовні послуги при купівлі подарункової картки.

 

Використовуйте будь-яку дату, щоб привернути увагу до вашого бізнесу. Асоціація зі святом і радістю — відмінна фішка для залучення клієнтів у ваш салон краси!

 

Ідея № 6: Ремаркетинг для клієнтів, які давно не приходили в салон

 

 

Якщо хтось із ваших клієнтів давно не з’являється в салоні, не соромтеся нагадати про себе! Зробіть дзвінки або надішліть СМС-розсилку, щоб повідомити про нові послуги або акціях, тим самим повернувши інтерес до вашого салону.

 

Ця техніка не повинна бути нав’язливою для клієнта, а навпаки допомагає стимулювати приємні асоціації з вашим салоном краси та бажання його відвідати. 

 

Ідея № 7: Реклама в Facebook та по email

 

 

Використовуйте Facebook Ads для просування послуги вашого салону. Принадність рекламних оголошень Facebook полягає в тому, що вони можуть бути націлені географічно на вашу аудиторію і дозволяють безпосередньо отримувати імена та адреси електронної пошти.

 

Для цих же цілей на сайті можна провести акцію для збору адрес електронної пошти. Зібрані адреси — відмінна база для майбутнього маркетингу через електронну пошту. За отриманою базою зробіть розсилку щомісячних (не пов’язаних з продажем) інформаційних листів і розігрівайте інтерес до салону.

 

Ідея № 8: Автоматичні запрошення на повторний візит  

 

 

Одна з головних завдань вашого бізнесу — це зробити так, щоб клієнт повернувся повторно. Автоматичне запрошення на повторний візит спрощує процедуру запису як для клієнта, так і салону.

 

Наприклад, з огляду на періодичність необхідності в послузі, ви можете відправляти клієнту SMS з пропозицією записатися на стрижку раз в 30 днів або на манікюр — раз в 14 днів. В SMS можливо відразу вказати вільний час і посилання на онлайн бронювання, щоб максимально спростити завдання для клієнта.

 

Для автоматизації процесу скористуйтеся зручним сервісом для управління салоном краси Beauty Pro CRM, який зробить все за вас.

 

Ідея № 9: «Засвітіть» ваш салон в новинах

 

 

  •   Освітлення вашого бізнесу в медіапросторі — це дуже ефективний інструмент розвитку салону краси. Нові клієнти не тільки дізнаються про вас, публічність вашого бізнесу ще й автоматично підвищує довіру потенційних клієнтів.

 

  •   Вдалою рекламною публікацією в газеті або на локальному сайті ви можете поділитися зі своїми передплатниками в соціальних мережах і через електронну пошту.

 

  •   Додайте посилання на ваш сайт на авторитетному сайті новин. Новинні вебсайти є відмінними джерелами зворотних посилань, що підвищує ранжування вашого сайту в Google. Крім того, новинні сайти сприймаються багатьма читачами як надійне джерело інформації.

 

  •   Співпрацюйте з популярними ЗМІ. Ви можете виступити в якості експерта і написати статтю на якусь тему, пов’язану з вашим бізнесом. Наприклад, прокоментувати тенденції краси та  здоров’я, зробити огляд на нові продукти в косметології, обговорити тренд в зачісках та багато іншого, що незмінно буде приводити нових клієнтів на сайт вашого салону.

 

Ідея № 10: Запустіть чат-бот салону

 

 

Чат-боти, мабуть, самий недооцінений, але дуже корисний інструмент для салонів краси. Існує думка, що вони технічно складні, але насправді вони прості у використанні та часто безплатні.

 

Наявність чат-бота може допомогти вашому салону наступними способами:

 

  •   Чат-робот може відповісти на стандартні запитання на вашій сторінці в Facebook без допомоги співробітника. Наприклад, «О котрій годині ви відкриваєтесь?» або «Скільки коштує стрижка?»

 

  •   За допомогою чат-бота можна записати клієнта прямо через Facebook або направити їх на свою сторінку онлайн-бронювання.

 

  •   Якщо ви публікуєте рекламу на Facebook і хочете, щоб ваші передплатники стали вашими клієнтами, то під’єднайте вашу рекламу на Facebook до чат-бота і він відправить автоматичні пропозиції. А також бот може почати дружню бесіду з людьми, які коментують ваше оголошення, а потім запросити їх на зустріч.

 

Висновок

Просування салонного бізнесу досить творче завдання. Щодня з’являються нові ідеї для салону краси для залучення клієнтів. Якщо ви зайшли в глухий кут з ідеями — зверніть увагу на сучасні технології, не бійтеся пробувати щось нове (наприклад, описані в цій статті фішки для салонів краси).

 

Якщо ви спробуєте щось нове і це не спрацює — не турбуйтеся! Немає 100% гарантії, що саме у вашому випадку спрацює саме ця реклама. Але поки не спробуєте — не дізнаєтесь.

 

Чи варто цього того чи краще задовольнятися досягнутим рівнем, зберігаючи його і не експериментуючи? Однозначно, варто. При послідовному підході до поліпшення роботи салону краси, безсумнівно, ви вийдете на новий рівень у своєму бізнесі, можете йти в ногу з часом і відповідати очікуванням сучасних клієнтів. Застосуйте модні фішки салонів краси світу, не варто винаходити велосипед — швидше за все, вже існує готова концепція салону краси, яка стане ідеальною для вас. 

 

Якщо ви хочете спробувати комплексний підхід для розвитку вашого салону краси та витратити мінімум часу, то радимо вам завантажити демоверсію Beauty Pro та  оцінити переваги зручної системи управління вашим салоном вже зараз.

 


Похожие статьи: