Прайс-лист салону краси: правила та секрети оформлення

Views 12060

Чому клієнти вибирають ваш салон? Звичайно, на вибір впливає гармонійне поєднання якісних послуг і хорошого сервісу, а замовити послуги стимулює реклама. Однак, не варто забувати про такі важливі фактори як дизайн та оформлення.

 

Згідно зі звітом про стан уваги, “ключ до залучення клієнта криється в наданні переконливої розповіді та заохочувальних візуальних ефектів”. Що це означає на практиці?

 

Перше, що побачить клієнт, який цікавиться послугами вашого салону — прайс-лист. І сам по собі прайс-лист може вплинути на прийняття рішення: як відштовхнути, так і розташувати клієнта.

 

Стиль вашого салону — це візитна картка бренду. Грамотний дизайн продає послуги сам по собі.

 

Для побудови впізнаваного і привабливого бренду, необхідно розробити ваш індивідуальний стиль і дотримуватися його в дизайні інтер’єру салону, оформленні сайту, враховувати при неймінгу і при розробці прайс-листа.

 

У цій статті ми розповімо про основні правила і секрети грамотного оформлення прайс-листа для салону краси.

 

Також рекомендуємо прочитати статтю “Чи потрібен салону краси фірмовий стиль? Завдання і правила грамотного брендингу”

 

6 правил оформлення сучасного прайс-листа

 

 

Десять років тому було прийнятно робити величезні талмуди з докладними описами та прейскурантом послуг салону краси. Однак, сьогодні світові тренди в дизайні прагнуть мінімалістичності.

 

Розглянемо основні правила оформлення прайс-листа для салону краси, який допоможе вам продати послуги.

 

1. Стислість — сестра таланту

 

Сучасний прайс-лист не повинен бути романом в десяти томах про послуги та ціни. Зараз в тренді короткі інформативні прайси, які не заберуть багато часу ваших зайнятих клієнтів і допоможуть швидко знайти потрібну процедуру. Для зручності можна також розбити за видами послуг: перукарські, косметичні, і т.д.

 

2. Чим простіше, тим краще

 

З поваги до часу клієнтів, потрібно прагнути зробити прайс не тільки коротким, але і максимально зрозумілим. Не заглиблюйтесь в професійну термінологію при описі послуг, краще опишіть результати процедури. Клієнта цікавить яку вигоду він може отримати, а не технологічна сторона процедури.

 

3. Відповідність стилю

 

Дотримуйтесь основного стилю вашого бренду. Ваш салон оформлений в екостилі, з використанням натуральних матеріалів і приглушених тонів? Прайс-лист в темних кричущих відтінках із золотими рамками буде йти всупереч з очікуванням клієнта.

 

Якщо у вас стильний барбершоп, то ніжно-рожеві кольори в прайсі очевидно не знайдуть відгуку у ваших клієнтів. Якщо ж ви надаєте різні послуги, то можна зробити різні прайс-листи для жіночих, чоловічих та дитячих послуг, вписавши їх в загальний дизайн.

 

Також, для друкованої версії прайс-листа зверніть увагу на якість паперу: навіть тактильне відчуття впливає на рішення клієнта.

 

4. “Ні” копійкам в цінах

 

Ми не розглядаємо принципи ціноутворення в цій статті, однак з точки зору візуального рішення тут теж є нюанси. Дослідження показують, що краще уникати використання копійок в ціннику.

 

Якщо ви з якоїсь причини не можете уникнути цього, то сума 299,50 гривень сприймається краще, ніж 299,99. Такий хід давно набив оскому і виглядає банально.

 

5. Сила цифри 9

 

На відміну від банальної концепції «9,99», різні дослідження психологічної поведінки показують, що використання цифри 9 в цінниках збільшує попит. Особливо це працює для нових послуг.

 

Якщо ви вводите нову процедуру у своєму салоні краси, вартість якої 400 гривень, в прайс-листі рекомендується ставити 390. Існують наукові докази того, що це може призвести до значного збільшення продажу.

 

6. Вчіться в експертів

 

Ви звертали уваги, що в журналах і газетах найцікавіші й найважливіші статті розміщують у верхній частині правої сторінки? Це не випадковість, тому що читачі майже завжди дивляться в цю зону перш за все.

 

Прайс-лист можна оформити з урахуванням цих знань. Додайте ваші найвигідніші послуги в правому верхньому куті прайса. Їх можна взяти в рамочку та залишити порожній простір навколо. У будь-якому випадку, краще займати цей цінний простір найбільш рентабельними послугами.

 

Приклади добре і погано оформлених прайс-листів

 

Розглянемо наочно плюси та мінуси різних прайс-листів для салонів краси.

 

Занадто великий прайс

 

 

Лаконічний прайс

 

 

Занадто багато інформації, застарілий дизайн

 

 

Стильний мінімалістичний дизайн

 

 

Надмірний дизайн, текст, який погано читається

 

 

Сучасно та зрозуміло

 

 

Мінімалістично та інформативно  

 

 

Просто та зрозуміло

 

 

Сервіси для оформлення прайс-листа

 

Для розробки дизайну прайс-листа вашого салону краси, ми рекомендуємо звернутися до професіоналів.

 

Також, щоб спростити оформлення прайс-листа салону краси, ви можете скористатися онлайн-інструментами:

 

 

Який би зі способів ви не вибрали, дотримуйтесь порад з цієї статті та зробіть так, щоб прайс-лист вашого салону краси працював на вас.

 

Також рекомендуємо прочитати статтю “Вивіска для салону краси: як залучити клієнта за 1 секунду”


Похожие статьи: