Чи вигідно відкривати нейл-бар?

Views 6109

Нейл-бар — це вид манікюрного салону, який дуже поширений в США і Європі, а в останні роки набирає популярність і у нас в країні. Концепція нейл-бару має на увазі «манікюр за чашкою кави». Зазвичай це невелика точка з високою стійкою і зручними кріслами для клієнтів, розміщена в торговому центрі.

 

Основний акцент такого мінісалону —   швидкість обслуговування та спілкування. Зручно, що на послуги можна потрапити без попереднього запису. Тому нейл-бари популярні серед зайнятих жінок, для яких важливі експрес-процедури в перерві між справами або шопінгом. Під час манікюру клієнтки можуть випити чашку кави та поговорити з майстром.

 

Нейл-бар займає 10-20 м2 і розрахований на 2-3 посадкові місця. Для його роботи необхідно мінімум обладнання і досить невеликих вкладень, тому такий вид бізнесу підійде навіть новачкам в б’юті-індустрії.

 

Розглянемо які кроки потрібно зробити для відкриття нейл-бару, скільки знадобиться інвестицій і чи вигідно це.

 

Як відкрити нейл-бар: покрокова інструкція

 

 

Бізнес-план

 

Будь-який бізнес рекомендується починати зі складання бізнес-плану. Багато нехтують цим, покладаючись на практичні знання і небажання витрачати час. Однак, саме бізнес-план допомагає розрахувати такі важливі параметри бізнесу, як термін окупності та прибутковість.

 

Найкраще доручити складання бізнес-плану професіоналу, але можна впоратися і самостійно. Ви можете знайти безліч зразків в інтернеті. Не рекомендуємо сліпо використовувати готовий план, оскільки повного збігу з вашим завданням, концепцією і локацією не може бути. Ви можете взяти шаблон бізнес-плану нейл-бару за основу, але обов’язково слід регулювати його під ваші умови.

 

Основні пункти, які описує бізнес-план нейл-бару:

 

  •   Опис мети бізнесу, концепції, послуг, місця розташування.

 

  •   «Портрет» потенційних клієнтів.

 

  •   Форма реєстрації діяльності.

 

  •   Маркетинговий план, який містить бюджет на відкриття і просування нейл-бару.

 

  •   Прайс-лист ваших послуг.

 

  •   Вимоги до приміщення, витрати на обладнання і витрати на витратні матеріали.

 

  •   Адміністративний план: персонал і спосіб нарахування зарплат.

 

  •   Ризики та стратегії їх вирішення.

 

  •   Фінансовий план.

 

Реєстрація в податковій

 

Нейл-бар — це невеликий салон, так що вимоги щодо реєстрації бізнесу до нього ідентичні звичайному салону краси. Визначте яка організаційно-правова форма діяльності підходить для вашого салону.

 

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) найчастіше правильне рішення для великого бізнесу. Невеликий салон можна зареєструвати як індивідуальне підприємство (ІП).

 

Якщо ви сумніваєтеся яку форму діяльності вибрати, радимо звернутися до фахівця з податкового законодавства або найняти бухгалтера.

 

Оренда приміщення

 

Нейл-бари традиційно розміщують у великих торгових комплексах. Оренда приміщення в торговому центрі, звичайно, не буде дешевою, але висока прохідність допоможе вам швидко окупити витрати. Крім того, вам потрібна дуже невелика площа: для відкриття нейл-бару вам достатньо всього 10-20 м2.

 

Нейл-бар в ідеалі розмістити на видному місці, так щоб він привертав увагу відвідувачів торгового центру. Хороше рішення розташувати його недалеко від ігрових кімнат. Таким чином, ви привернете аудиторію мам, які приводять своїх дітей розважитися.

 

При виборі місця враховуйте і те, що оформлення нейл-бару має вписатися в загальний стиль торгового центру. Заздалегідь уточніть вимоги в адміністрації центру, щоб ваше бачення мінісалону збігалося з їх правилами та вам не довелося переробляти весь дизайн. 

 

Підбір персоналу

 

1. Кваліфікація

 

Підберіть у свій нейл-бар кваліфікованих співробітників. Вашими клієнтами будуть жінки з офісів або будинків по сусідству, їм вигідно повернутися до вас за якісною послугою.

 

Дипломи та сертифікати ваших майстрів допоможуть привернути увагу клієнтів. Додайте їх на видному місці біля стійки, це стимулює бажання спробувати ваші послуги.

 

Добре, щоб майстри вашого нейл-бару також вміли ввічливо спілкуватися і підтримувати бесіду. Саме це найчастіше потрібно клієнтам, які приходять не тільки отримати послугу, але і відпочити в перерві між справами.

 

2. Наявність санітарної книжки

 

Зверніть увагу, щоб кожен ваш співробітник отримав санітарну книжку і вчасно проходив медичну комісію. Органи, що контролюють можуть припинити діяльність вашого нейл-бару при недотриманні цих вимог.

 

3. Оплата праці майстрів

 

Визначте як платити вашим співробітникам:

 

  •   Відсоток від вартості послуг — найпоширеніша форма оплати праці майстрам. Відсоток регулюється вашими домовленостями, найчастіше майстри отримують 30-50% від вартості послуги.

 

  •   Оклад — фіксована ставка, не залежить від кількості виконаних послуг.

 

  •   Фіксована ставка + бонуси за досягнення KPI (Key Performance Indicators — ключові показники досягнення цілей бізнесу). Для майстрів нейл-бару це може бути кількість продажів та клієнтів, що повернулись.

 

Якщо з різними майстрами у вас різні домовленості, це може бути фінансово вигідно, але незручно, коли справа доходить до підрахунків. В такому випадку, ми рекомендуємо скористатися нашою системою управління для салонів краси Beauty Pro. Програма допоможе вам мінімізувати час на підрахунки та запобігти помилкам.

 

Стартові вкладення в нейл-бар

 

 

Розглянемо докладніше які інвестиції необхідні для відкриття нейл-бару.

 

Придбання обладнання і витратних матеріалів

 

Головний елемент в нейл-бару — нейл-стійка. Конструкція цього обладнання складається з двох рівнів. Верхній рівень служить для комфорту клієнтів. На ньому розташовуються кавові чашки, подушечки для рук, журнали, і т.д. Нижня стійка нейл-бару призначена для роботи майстра, на ній розташовуються лаки, інструменти, і інші необхідні для роботи речі. Таке обладнання можна закупити за кордоном або виготовити на замовлення. В середньому, виготовлення та встановлення нейл-стійки може обійтися в $ 6000..

 

Необхідно врахувати також витрати на інструменти та витратні матеріали. Виходимо з базового набору послуг: манікюр, нарощування нігтів, доглядові процедури для рук. Необхідно закупити манікюрні інструменти, апарати для дезінфекції інструментів, сушильні лампи, апарати для нарощування нігтів, креми, серветки та інші матеріали.

 

Реклама і маркетинг

 

 

Якісний сервіс і розташування у жвавому торговому центрі, безсумнівно, зроблять ваш нейл-бар популярним. Але поки ви тільки відкриваєте, потрібно щоб клієнти про вас дізналися і захотіли прийти. Тому вкладення в рекламу на етапі відкриття неминучі. Розглянемо основні види онлайн і офлайн-реклами, яка допоможе вам залучити клієнтів.

 

  1. Офлайн-реклама

 

  •   Перш за все, зробіть ваш нейл-бар помітним. Для цього можна розмістити рекламний банер на фасаді торгового центру.

 

  •   Біля самого нейл-бару розташуйте яскраві рекламні стійки.

 

  •   Додайте флаєра на інформаційній стійці торгового центру для залучення уваги відвідувачів.

 

  •   Продумайте акції для залучення уваги відвідувачів торгового центру. Наприклад, роздавайте листівки зі знижкою на першу процедуру поруч з нейл-баром.

 

  1. Онлайн-реклама

 

  •   Instagram. На сьогодні, Instagram — найуспішніший майданчик для реклами нігтьового сервісу. Робіть фото рук клієнтів до і після послуги, записуйте відеоролики про те, як проходить процедура, викладайте в «Сторіз» робочий процес. Зручно, що в Instagram можна відзначати геолокацію вашого салону. Задоволені клієнти зможуть відзначати вас у своїх акаунтах і таким чином залучати увагу своїх знайомих. Детально про просування в Instagram ми вже писали в цій статті.      

 

  •   Facebook. Facebook — одна з найпопулярніших соціальних мереж. Для початку заведіть сторінку нейл-бару і запросіть туди клієнтів і друзів. Викладайте фотографії задоволених клієнтів з їх дозволу, репортажі робочого процесу, акції вашого нейл-бару, новинки та опису продукції, з якої ви працюєте.

 

Потім можна запустити таргетовану рекламу для вашої цільової аудиторії. Таким чином можна підвищити точність рекламних повідомлень і оптимізувати рекламний бюджет. Детальніше про розкрутку в Facebook можете почитати в нашій статті.

 

Первинні вкладення в запуск онлайн і офлайн-реклами для нейл-бару складуть $ 800-1000.

 

Поточні витрати на нейл-бар

 

 

Крім початкових інвестицій в обладнання, меблі, інструменти та рекламу, ваш нейл-бар потребує поточних щомісячних витрат. Розглянемо які вкладення необхідні.

 

  •   Орендна плата та комунальні платежі ≈ $ 900

 

  •   Витратні матеріали ≈ $ 300

 

  •   Податкові виплати ≈ $ 150 (сума залежить від виду оформлення власності)

 

  •   Непередбачені витрати — при плануванні враховуйте запас в 5-10% від загальної суми витрат на випадок непередбачених ситуацій

 

Разом. Чи вигідно відкривати нейл-бар?

 

 

Розглянувши всі параметри запуску нейл-бару, визначимо наскільки вигідно його відкривати. Для запуску нейл-бару досить невеликої суми інвестицій, порядку $ 8000, як ми розглянули раніше. Вкладення в рекламу та розкрутку потрібні на початковому етапі, далі салон буде працювати коштом великої прохідності торгового центру і постійних клієнтів.

 

Середній чек нейл-бару становить $ 15, середнє завантаження майстра — 5 годин на день. Значить, при роботі двох майстрів денний виторг буде $ 150, виторг за місяць — $ 4500.. Робимо висновок, що при середньому завантаженні майстрів нейл-бару початкові інвестиції окупаються лише за 2-3 місяці роботи. Навіть якщо продуктивність буде не настільки висока, вкладення окупляться протягом пів року.

 

Такий вид салонного бізнесу досить прибутковий, простий у відкритті та не вимагає великих початкових інвестицій. До того ж популярність нейл-барів тільки набирає обертів. Нейл-бар можна віднести до перспективних і цікавим проєктам навіть для новачків в б’юті-бізнесі.

Автор: Илья Ковалев

10 лет в бьюти бизнесе. Автоматизировал более 1500 салонов красоты. Директор по маркетингу и продажам в проекте Beauty Pro. Преподаватель в европейской бьюти-бизнес школе "Космотрейд".


Похожие статьи: